Bana Ulaşmak İçin;

İzleyiciler

7 Ocak 2011 Cuma

TRANSFER TEKNİĞİ

 Herkese selam,
Bugünde transfer tekniği ile bilgi vermek istiyorum.Biraz zahmetli ve zaman isteyen bir iş ama,Gerçekten iyi bir transfer olunca objede pek bir güzel oluyor.
Şimdiden kolay gelsin.

porselen tabak üzerine transfer tekniği


TRANSFER herhangi bir resmin, çekilen fotokopisinin boyanmış obje üzerine aynen aktarılmasıdır.Transfer işleminin iyi olması için yüzeyin açık bir renge boyanması gerekmektedir.

Malzemeler
Transfer tutkalı
Beyaz veya krem rengi açık renk akrilik boya,resime uygun başka renk akrilik boyalar
Fırçalar
Mdf veya seramik obje
Vernik(mat veya parlak)
Kare sünger

  • İşlem basamakları 1- Obje zımparalanır.1.ci kat açık renk akrilik boya ile boyanır(beyaz veya krem)
     kuruduktan sonra tekrar zımparalanır ve ikinci kat boyanır.Kuruması beklenir. 
    2-Transfer yapacağımız resmin fotokopisi çekilir.Transfer edilecek kısım dikkatlice kesilir.
     3-Obje üzerinde yapiştırılacak yer belirlenir. 
    4-Fotokopinin ön yüzeyine transfer tutkalı fırçayla düzgün bir şekilde sürülür.Bir gazete kağıdının üzerinde kurumaya bırakılır(yaklaşık yarım saat).İkinci kat sürülür bekletilmeden obje üzerine yukarıdan aşağıya doğru yapıştırılır.Üzerine bir bezle veya doku süngeriyle bastırarak hiç hava kabarcığı kalmamasına özen gösterilir.Aksi halde o bölümlere resim transfer olmaz.Kenarlara taşan tutkallar nemli bezle silinir.12 ila 24 saat arasında kurumaya bırakılır.
     5-Kare sünger iyice ıslatılarak fotokopinin üzerine sürülür.Fotokopi kağıdı iyice ıslandıktan sonra yavaş yavaş ovalanarak kağıdın çıkması sağlanır.Kağıdın üzerinde beyaz havlar kalmayana kadar ıslatılarak soyulur. 
    6-Obje üzerinde transfer işlemi bittikten sonra resim herhangibir teknikle bütünleşebilir.Fırça tekniği, eskitme tekniği,çatlatma vb. 
    7-Obje parlak veya mat vernikle cilalanır.


Bu bilgiler için EV DEKORASYON HOBİ'ye çok teşekkürler.
hobilerle.blogspot.com




4 yorum:

Unknown dedi ki...

hocam birkaç sorum olacak. ben denedim bu işlemi ama kaliteli sonuç alamadım. resim çıktısını lazer yazıcıdan mı yoksa mürekkepli yazıcıdan mı alacağız? ben mürekkebin ahşap üzerine geçmesi ve çıkmaması için mürekkepli yazıcıdan aldım fakat tutkalı sürerken resim dağılmaya başladı. kalitesi düştü... :( bir de ne kadar tutkal süreceğiz. ilk katı sürünce ne kadar süre bekleyeceğiz? kurumasını beklemek yerine kurutabilirmiyiz? mesela kalörifer üzerine yada saç kurutma makinesi ile kurutabilirmiyiz?

mdf üzerine yapamayız bence ayrıca. çünkü mdf suyu çekerse kabarır. orjinal ahşap olmalı.
tonerli yani lazer yazıcı ile çıktı alıp yapan varmı bilmiyorum ama toner tozu içerisinde plastik ve metalik materyaller içeriyor. bu sekilde çıktı alınırken o tozlar sıcakta eriyor ve yapışıyor. yani içerisinde erimiş plastik var. bunu ahşap üzerine çıktı alırsak muhtemelen zamanla bozulur. elimizle biraz uşraşsak ahşaptan çıkar yani. bilmiyorum bunlar sadece benim yorumlarım.
bu işi yeni öğrenmeye çalışıyorum bana biraz daha yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

yanmaneee dedi ki...

yeezy
ferragamo belts
nike 97
air max
yeezy boost 350
golden goose sneakers
jordan retro
off white nike
timberland
nike air max 90

velvet bedsheets online dedi ki...

TRANSFER herhangi bir resmin, çekilen fotokopisinin boyanmış obje üzerine aynen aktarılmasıdır.Transfer işleminin iyi olması için yüzeyin açık bir renge boyanması gerekmektedir.
cotton razai price ,
quilt razai ,

Unknown dedi ki...

replica bags online i90 h8h38m8d62 replica bags buy online b37 y2c13w8o54 high end replica bags v20 g6m57q5m87